Gresia poțelanată

Acum că ai ajuns la finisarea imobilului, trebuie să alegi cea mai potrivită gresie și faianță. Îți voi prezenta ce caracteristici evidențiază gresia porțelanată. 

Ținând cont că nu schimbi finisajele în mod repetat, trebuie să faci o alegere pertinentă pe care s-o duci ani buni de acum încolo, de aceea nu-ți permiți să greșești. Ai auzit de prea multe firme și prea multe modele de gresie și totuși nu știi care-i cea mai bună alegere pentru tine? Lecturează acest articol și informează-te despre gresia porțelanată.

Unde se poate monta gresia porțelanată?

gresia portelanata
Gresia porțelanată

Gresia porțelanată poate fi folosită atât la exterior, cât și la interior pentru că plăcile de gresie sunt confecționate calitativ, făcute astfel încât să fie rezistente în fața evenimentelor meteo. Astfel apa nu va reprezenta niciodată o problemă!

Gresia porțelanată poate fi montată în zone cu trafic redus cum ar fi băile sau dormitoarele. Nu fi reticent, se montează gresie și în dormitoare, precum italienii. Chiar este foarte practic pentru că este ușor de curățat, foarte interesant este faptul că poți găsi plăci de gresie cu model de parchet. De asemenea, gresia porțelanată poate fi montată și în spații precum holuri sau bucătării, unde traficul este mult mai intens.

Dacă te-ai hotărât să pui gresie în toată casa, află că există tipuri de gresie porțelanată potrivite pentru diferite intensități de trafic sau de uzură. Astfel, ai scăpat de grija parchetului care se umflă sau care se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Gresia nu este așa de pretențioasă, simplificându-ți munca depusă pentru a o menține curată.

Vorbind despre exterior, bănuiesc că te întrebi cum va reacționa pe timpul iernii când va fi frig și îngheț. Află că gresia porțelanată este special concepută pentru a trece cu brio peste anotimpul rece, comportându-se exemplar în momente de îngheț, grindină sau ploaie.

Avantaje pentru gresia porțelanată

Trebuie să știi că din cauza aspectului lucios pe care îl are gresia porțelanată, petele vor fi extrem de vizibile în lumină. Totuși, în comerț se găsesc diverse soluții pentru îndepărtarea petelor, însă poți realiza chiar tu acasă un amestec bio pentru curățarea petelor. Aceasta poate fi realizată din combinația dintre bicarbonat de sodiu și lămâie.

Gresia porțelanată are proprietăți tehnice de calitate superioară. În momentul când scapi accidental ceva pe suprafața ei, riscul să se fisureze este minim. Așa că orice scenariu crunt în care se sparge gresia poate fi evitat fără probleme datorită rezistenței ridicate în fața șocurilor mecanice.

În momentul în care ai achiziționat gresia și vine partea montării, dacă vrei o lucrare trainică alege să chemi o echipă specializată pentru că gresia porțelanată se montează cu ajutorul unui adeziv special, tocmai de aceea lasă în mâna experților acest capitol și bucură-te doar de rezultatul final!

Uzura nu se va observa pe suprafața plăcii de gresie o dată cu trecerea timpului, acesta fiind unul dintre criteriile care ridică gresia porțelanată în topul căutărilor. Dacă totuși consideri că gresia porțelanată nu se potrivește pentru tine, poți încerca granitul, gresia mată sau marmura

Ce caracteristici are gresia porțelanată?

Când vine momentul să alegi finisajele pentru casa ta, iei în calcul calitatea gresiei, prețul sau aspectul în funcție de culoare sau model. Trebuie să știi că gresia porțelanată poate fi regăsită sub diferite configurații. Diversitatea aceasta evidențiază pe piață, făcând tot mai mulți oameni s-o aleagă pentru căminul lor.

În final, aspectul primează pe lângă calitatea plăcii în sine, de aceea faptul că poți găsi gresie cu aspect de parchet, piatră etc. sporește încrederea cumpărătorului pentru că diversitatea alegerii este un aspect definitor.

Gresia porțelanată este folosită în finisarea bazinelor de înot sau a fântânilor arteziene pentru că au o rezistență sporită în fața umezelii, iar durabilitatea în timp în combinație cu prețul care este accesibil pentru orice buzunar sunt criteriile de alegere.

Dacă montarea este realizată corespunzător, fie în spațiu interior, fie în spațiu exterior, vei avea o lucrare care nu va necesită alte modificări, iar umiditatea nu reprezintă o problemă, ceea ce înseamnă că igrasia sau mucegaiul nu se va instala.

De asemenea, rezistența plăcii de gresie va elimina orice scenariu negativ în care placa se va fisura dacă scapi un obiect greu pe suprafața acesteia. Investiția pe care ai făcut-o este de lungă durată, iar urmele de uzură nu vor fi vizibile o dată cu trecerea timpului.