• Stoc epuizat
OSB PLACĂ  12 MM 2.5X1.25 CLASA 3
  • OSB PLACĂ  12 MM 2.5X1.25 CLASA 3

OSB PLACĂ 12 MM 2.5X1.25 CLASA 3

OSB PLACĂ  12 MM 2.5X1.25 CLASA 3
OSB PLACĂ 12 MM 2.5X1.25 CLASA 3 | Preț 64,5 RON | Livrare din stoc | MaterialeTotall.ro
3799-002171

OSB 3 12MM 2.5X 1.25

80,00 lei

De ce să comandați de la noi?

nou
Consultanță

Datorită vastei experiențe în construcții, experții noștri vă pot ajuta să alegeți cele mai potrivite produse pentru proiectul dumneavoastră.

Livrare

Pentru orice comandă beneficiați de livrare gratuită la o distanță de maxim 35 de kilometri de Moreni.

Retur

Toate produsele comandate pot fi returnate în termen de 30 de zile, cu bonul fiscal sau factura.

Descriere

OSB 3 12 MM 2.5X 1.25

OSB-ul este o placă rigidă triplu stratificată, alcătuita din 3 straturi de așchii de lemn cu orientare ortogonală, încleiate și presate printr-un proces de presare continuă la cald.
 
Utilizarea plăcilor OSB este multiplă, pe lângă aplicațiile cu rol structural la construcțiile pe structura de lemn , produsul putând fi utilizat și la o serie întreagă de aplicații conexe, precum:
  • realizarea de cofraje pentru beton;
  • realizarea de rafturi;
  • realizarea de construcții temporare ușoare (barăci, organizari de șantier, șoproane, magazii);
  • închideri temporare de șantier;
  • scene, strapontine;
  • panouri de afișaj.
 
Fixarea plăcilor de suporți:
 
Datorită orientării speciale a așchiilor din straturile de mijloc și suprafață, plăcile OSB prezintă o particularitate din punct de vedere al comportamentului mecanic: rezistență la încovoiere și rigiditatea din încovoiere (modulul de elasticitate) a plăcilor este de circa 2,5 mai mare pe axa principală (axa de rezistență), comparativ cu cea secundară. Pentru identificare ușoară, axa principală e dată de lungimea plăcii, iar cea secundară se află pe lățimea acesteia.

În cazul podelelor și asterelilor, plăcile trebuie dispuse și montate cu latura lungă perpendicular pe reazeme (grinzi, căpriori), respectiv cu cea scurtă fixată pe suporți . Îmbinările în cruce trebuie evitate. Pentru aceasta, plăcile trebuie decalate cu minim 40 cm între rândurile adiacente ale panotajului . În cazul placărilor de pereți, rigiditatea maximă se obține când plăcile sunt montate în poziție verticală.

Pe langa remarcabila rezistenta la incovoiere si forfecare, OSB-ul are si o foarte buna stabilitate dimensionala in conditii de umiditate. Este alegerea ideala pentru realizarea panotajelor cu rol portant, in cazul constructiilor pe structura din lemn.

 

Condiții de depozitare:
 
În general, pe perioada transportului, depozitării, execuției și exploatării construcției, o atenție deosebită trebuie acordată evitării contactului direct cu apă și limitării absorbției de umiditate în placă. Plăcile OSB sunt produse proiectate să performeze optim în condiții de mediu uscat sau umed, deci expunerea directă a acestora la intemperii (neprotejate la mediul exterior) nu este permisă.

Detalii

Lungime (m)
2.5
Lățime (m)
1.25
Grosime (mm)
12
Material
așchii de lemn
Acoperire (mp)
3.125
Clasă
3

Referințe specifice

Comentarii (0)